Коли США визнають росію спонсором тероризму: американський політик дав прогноз

Читать на русском
Автор
Юрій Рашкін
Юрій Рашкін. Фото Колаж "Телеграфу"

Визнання росії спонсором тероризму може знадобитися для того, щоб зупинити Китай

Сполучені Штати Америки все ще не визнали росію державою-спонсором тероризму, але це лише питання часу. Існує фактор, який може значно прискорити цей процес.

Таку думку висловив громадський та політичний діяч, депутат округу Рок в американському штаті Вісконсин, а також блогер та радіоведучий Юрій Рашкін в інтерв’ю шеф-редактору OBOZREVATEL Оресту Сохару на каналі "Орестократія".

"Це не те що ймовірно, це очікувано. Питання в тому, коли це станеться. Це відбудеться тоді, коли це буде потрібно з дипломатичної точки зору. Можливо, це знадобиться для того, щоб зупинити Китай, щоб вони більше не допомагали росії, чим вони допомагають зараз. Приховано допомагають якимось чином і про це вже заявляють у Сполучених Штатах", — сказав Рашкін.

Також він наголосив, що якщо Китай вирішить допомагати росії більш відкрито і вирішить втрутитися в цей конфлікт, то це, своєю чергою, може прискорити процес визнання Штатами росії спонсором тероризму.

"Якщо вони (Китай, — Ред.) вирішать втрутитися в цей конфлікт, то це може дуже прискорити (рішення США, — Ред.) як міру протистояння і відразу оголосити росію державою-спонсором тероризму. Таким чином, можливо, будуть вторинні санкції щодо Китаю і так далі ”, — додав депутат.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що у листопаді 2022 року в Європарламенті ухвалив резолюцію про визнання росії державою-спонсором тероризму. За місяць до цього парламент Естонії офіційно визнав російський режим терористичним. У грудні держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Конгрес працює над альтернативою визнання росії спонсором тероризму. Штати хочуть уникнути наслідків, які можуть статися через визнання.