"Це якесь б**дство": Корогодський і Сапронов не підбирали слів на адресу Гутцайта

Читать на русском
Автор
3821
Гарік Корогодський та Юрій Сапронов виступили на захист українських тенісистів Новина оновлена 16 березня 2023, 22:53
Гарік Корогодський та Юрій Сапронов виступили на захист українських тенісистів. Фото Колаж

Вадим Гутцайт мав домогтися усунення від змагання росіян та білорусів, а не забороняти українцям грати, вважають бізнесмени

Харківський бізнесмен Юрій Сапронов та відомий український підприємець Гарік Корогодський розкритикували заяву президента Національного олімпійського комітету (НОК) України Вадима Гутцайта про те, що українські спортсмени мають відмовлятись грати з росіянами на міжнародних турнірах, куди допускають представників країн-агресорів.

Бізнесмени Корогодський та Сапронов, для яких український теніс не порожній звук, висловилися про ситуацію на своїх сторінках у Фейсбуці. Корогодський наголосив, що з ворогом потрібно боротися на всіх фронтах, у тому числі й у сфері спорту.

"З ворогом треба боротися, на всіх напрямках. На війні, в інформаційному просторі, на корті. Ваш фронт – домогтися усунення російських та білоруських від усіх змагань. А ви – ви не змогли. І пропонуєте усунути українців", – написав бізнесмен, який спонсорував українську тенісистку Ангеліну Калініну.

Він поцікавився, що зробив особисто Гутцайт для армії та України, а також наголосив, що голова НОК знаходиться не на фронті, як деякі спортсмени. Але при цьому критикує їх.

"Вадим, а ви зараз що — воюєте? Як пішли добровольцями тенісисти Стаховський і Долгополов? Чи в кабінеті? Що ви, як міністр, зробили для тенісу? Невже нічого? Може, ви знаєте хто з тенісистів допомагає Україні? А, ви не знаєте, як їх звуть", — емоційно написав Корогодський.

А харківський бізнесмен і тенісний меценат Юрій Сапронов, який свого часу був спонсором Еліни Світоліної та обіймав посаду першого віцепрезидента Федерації тенісу України, опублікував скрін постанови Гутцайта, в якій той закликає тенісистів не брати участь у турнірах із росіянами та білорусами. Документ він лаконічно підписав.

"Ось воно. Це бл**ство. Ганьба", — написав Сапронов.

Нагадаємо, Міжнародний олімпійський комітет (МОК) у січні 2023 року заявив, що розгляне можливість повернення російських та білоруських спортсменів на міжнародні змагання при дотриманні атлетами суворих правил. Примітно, що приводом для пом’якшення санкцій щодо російських атлетів стали тенісні ігри між росіянами та українцями, які пройшли без інцидентів. У НОК України виступили категорично проти цієї ініціативи МОК і навіть погрожували бойкотом Олімпіади в Парижі. У березні НОК рекомендував спортсменам не брати участь у міжнародних змаганнях, де присутні росіяни та білоруси, що в першу чергу вдарило по тенісистах, адже провідні тенісні організації WTA та ATP не усунули росіян та білорусів від змагань, попри повномасштабне вторгнення рф.

Раніше українська тенісистка Еліна Світоліна також розкритикувала пропозицію Гутцайта. Українка вважає, що наші спортсмени мають домагатися заборони для участі країн-агресорів на міжнародних змаганнях, проте там де це не вдалося, все одно треба брати участь у турнірах. Інакше про спорт в Україні можна забути.