Знайшли прецедент! Стало відомо, чому МОК раптово захотів повернути росію на Олімпіаду

Читать на русском
Автор
29832
Вадим Гутцайт Новина оновлена 04 лютого 2023, 15:28
Вадим Гутцайт. Фото facebook.com/vgytzait

Тенісний матч українки проти росіянки МОК розглядає як прецедент

У п’ятницю, 3 лютого, триває ХХХІХ позачергова Генеральна асамблея Національного олімпійського комітету (НОК) України, на якій вирішується питання потенційного бойкоту Ігор у Парижі у разі допуску росіян на Олімпіаду.

Президент НОК України Вадим Гутцайт розповів на Генасамблеї, чому Міжнародний олімпійський комітет (МОК) хоче повернути росіян та білорусів на міжнародні турніри, включаючи Олімпійські ігри, повідомляє пресслужба НОК України у YouTube. Функціонер також зазначив, що бойкот ОІ з боку України стане крайнім заходом, щоб не допустити цього.

Гутцайт додав, що в МОК вважають, що українці можуть без ексцесів змагатися проти росіян, а як аргумент Комітет наводить матч українки Катерини Байндль з росіянкою Камілою Рахімовою на Australian Open-2023 (7:5, 6:7, 6:1). Президент НОК України хотів почути пояснення представника Федерації тенісу України, однак того не було на онлайн-зв’язку.

"Ціна життя українців – найвища цінність і ми не маємо права на компроміс, коли гинуть наші спортсмени, наші друзі, жінки та діти, коли щодня бомблять українські міста та села – гинуть тисячі українців. Ми повинні всі об’єднатися та боротися проти допуску російських та білоруських спортсменів до міжнародних змагань. На мою особисту думку, якщо наші зусилля не дозволять цього зробити, крайнім заходом буде бойкотування Олімпійських Ігор", — заявив Гутцайт.

109 членів НОК підтримали питання про можливість бойкоту Олімпіади-2024 у разі допуску росіян та білорусів, троє – "утрималися" під час голосування.

Нагадаємо, на матчі Байндль — Рахімова стався скандал через прапор рф. Після інциденту організатори Турніру Великого Шлему заборонили російські та білоруські прапори на трибунах. Згодом сербські фанати Новака Джоковича провели акцію на підтримку російської агресії в Україні, використовуючи перевернуті прапори Сербії.