Кулеба про суперечки у США через підтримку України: "На нашому боці ключова річ"

Читать на русском
Автор
США продовжать підтримувати Україну
США продовжать підтримувати Україну. Фото Ілюстративне фото

Україна користується беззастережною підтримкою двох партій у США

Допомога Сполучених Штатів Україні, які знайшли новий спосіб карати російських олігархів, може скоротитися. Деякі аналітики вважають, що це може статися після виборів президента, запланованих на 2024 рік.

Про це розповів глава МЗС України Олексій Кулеба в інтерв’ю ВВС. Але, за його словами, Україна зараз має підтримку двох партій, а тому може розраховувати і на подальшу допомогу Америки.

Дмитро Кулеба сказав, що Україна "може пережити будь-який вибір республіканців", маючи на увазі будь-яку кандидатуру нового президента. Підтримка республіканців та демократів є "великою розкішшю, якою користується Україна". Глава МЗС висловив упевненість, що підтримка союзників залишиться.

Також Кулеба підкреслив, що Україна має ключову річ.

"Історично Україну несправедливо недооцінювали, і я шкодую, що знадобилося кровопролиття та руйнівна війна, щоб світ зрозумів, наскільки ми круті. І ми завжди будемо крутими. Але вам знадобилося надто багато часу, щоб це зрозуміти", — підсумував міністр.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, чи є шанси у Дональда Трампа знову стати президентом США. Сьогодні він є одним із найімовірніших кандидатів у президенти США від Республіканської партії.