Всесвітньо відому мережу таксі в Україні зловили на несплаті податків: збитків на десятки мільйонів

Читать на русском
Автор
563
Таксі
Таксі. Фото Pixabay

Встановлена сума ухилення – 52 млн. грн.

Бюро економічної безпеки продовжує розкривати схеми незаконного збагачення чи ухилення від податків. На цей раз під приціл правоохоронців потрапила всесвітньо відома мережа таксі.

Про це повідомляє пресслужба БЕБ.

Повідомляється, що українське представництво цієї служби таксі (назва не озвучується) організувало схему ухилення від сплати податків на суму 52 мільйони гривень. Проте детективи відомства розкрили правопорушників.

"Слідством встановлено, що кошти, які іноземна компанія направляла в Україну на утримання представництва служби таксі і оплату роботи водіїв-партнерів, в незаконний спосіб переводилися в готівку. Директор та головний бухгалтер компанії організували схему за якої платежі здійснювалися на рахунки низки ФОПів в якості оплати за неіснуючі "інформаційно-посередницькі послуги", — йдеться у повідомленні.

Таким чином, організатори схеми уникали сплати податків до державного бюджету в повному обсязі. На даний момент детективи з’ясовують усі обставини вчинення кримінального правопорушення та повне коло причетних до цієї схеми осіб.

Нагадаємо, раніше ми писали, що нещодавно БЕБ та СБУ провели обшуки у будинку Коломойського.

Також ми повідомляли про те, як російські букмекери продовжують заробляти в Україні.