Скандал із побиттям військового у Хмельницькому: УПЦ МП позбавили права на землю собору (відео)

Читать на русском
Автор
855
Інцидент зі побиттям військового у Хмельницькому отримав продовження
Інцидент зі побиттям військового у Хмельницькому отримав продовження. Фото Колаж "Телеграфу"

Усі депутати одноголосно підтримали рішення

Хмельницька міськрада ухвалила рішення про припинення права користування землею на території Свято-Покровського кафедрального собору, де священнослужителі УПЦ МП накинулися з кулаками на українського військового.

Відповідне рішення прийнято депутатами міської ради на позачерговій сесії, яка відбулася сьогодні, 4 квітня, пише "Суспільне".

Таким чином, було припинено право користування земельними ділянками релігійним організаціям, які належать УПЦ МП. Про це повідомив голова земельної комісії Сергій Болотніков.

Йдеться про 13 земельних ділянок, які перебувають у власності громади. 38 депутатів одноголосно підтримали таку ініціативу.

Мер Хмельницького Олександр Симчишин зазначив, що ще шість земельних ділянок перебувають у приватній власності релігійних громад. На них міська влада не має впливу. Ще три – на території інших установ. До них належать Міжрегіональна академія управління персоналом та Хмельницька обласна лікарня.

За словами міського голови, мерія поверне право користування земельними ділянками громадам за умови, що ті перейдуть до ПЦУ.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав, що 2 квітня у Хмельницькому спалахнув великий скандал після нападу на українського військового в одному з храмів УПЦ МП. Захисник поставив запитання про те, "скільки людей ще має загинути, щоб ви перестали ходити до московського патріархату?". Після цього московські попи накинулися на нього і почали бити руками та ногами. Після інциденту мер оголосив, що на позачерговій сесії буде припинено використання всіх земельних ділянок УПЦ МП на території громади.