Вже дали і дамо ще: Дуда розповів, скільки винищувачів отримає Україна від Польщі

Читать на русском
Автор
9785
Дуда і Зеленський
Дуда і Зеленський. Фото Канцелярія президента Польщі

Польща буде допомагати літаками і надалі

Керівництво Польщі планує найближчим часом передати Україні ще чотири винищувачі МіГ-29. Як стало відомо на зустрічі президентів Польщі та України у Варшаві, на цьому постачання літаків не зупиниться — надалі Польща збирається відправити ще.

Відповідну заяву зробив Польщі Анджей Дуда під час прес-конференції із президентом України Володимиром Зеленським у Варшаві, повідомляє РБК.

"Чотири МіГ-29 з наших складів, які перебували ще в нас, були протягом останніх місяців передані в розпорядження ЗСУ. Чотири МіГи передаються додатково останнім часом, разом вісім", — заявив він.

За словами Анджея Дуди, країна могла б швидко передати ще шість таких винищувачів для України. Також він зазначив, що у Польщі є ще "МіГи", які модернізовані до стандартів НАТО. Однак вони країні поки що потрібні. Таким чином Україна отримає 14 винищувачів.

Водночас польський президент не виключає, що Україна зможе отримати від Польщі за потреби ще більше МіГів. Одна для цього треба згода НАТО.

"Я переконаний, що в майбутньому ми зможемо передати інші наші МіГи, якщо буде необхідність. Але потрібна буде згода наших союзників, тому що після модернізації вони мають обладнання, передане зі США, там є натовський зв'язок і перші формальності мають бути виконані", — додав Дуда.

Нагадаємо, що днями в Україну прибула перша партія МіГ-29. Крім того, Міг-29 передає і Словаччина, перша партія яких вже прибула в Україну.