Добкін молиться за ЗСУ? Одіозного політика помітили у рясі у храмі УПЦ МП (відео)

Читать на русском
Автор
1044
Раніше Добкін просив називати його націоналістом
Раніше Добкін просив називати його націоналістом. Фото Колаж "Телеграфу"

Михайло Добкін передав свої побажання ЗСУ

Колишнього мера Харкова Михайла Добкіна помітили на Великдень під час служби у церкві. Нагадаємо, що Добкіна рік тому висвятили у диякона в УПЦ МП. Нині віряни помітили політика у церковному одіянні. Диякон Добкін служив у Великодньому богослужінні у храмі Благовірної цариці Тамари.

Відео у своїх соцмережах опублікував один із парафіян храму. Під час зустрічі він попросив диякона передати на камеру побажання воїнам ЗСУ на передовій. Добкін висловився:

"Щоб Господь оберігав і приніс перемогу нашій багатостраждальній країні, богохранимій Україні. Щоб усі повернулися живими та щасливими від того, що вони роблять для людей. За них моляться у кожному храмі – православному та не лише православному по всій країні", – заявив священнослужитель.

Зазначимо, що храм УПЦ МП, в якому служить Михайло Добкін, торік пошкодили окупанти. Внаслідок обстрілу зазнала ушкоджень покрівля, вікна, стіни, церковне начиння. Примітно, що храм зведений у 2012 році за кошти російського мецената.

Нагадаємо, що Михайло Добкін відомий через ролик в інтернеті — де він намагається записати передвиборчий відеокліп. Вислів "Текст по-дебільному написаний" та багато інших його фраз стали мемами на десятиліття.

Сам політик був членом Партії регіонів, противником Євромайдану та захисником радянської символіки. До прикладу, чіпляв на себе заборонену в Україні георгіївську стрічку. Водночас наприкінці минулого року у мережі опублікували фото Добкіна у військовій формі, хоча як виявилося згодом, він не має стосунку до ЗСУ.

Нагадаємо, що "Телеграф" раніше розповідав про очевидні зв’язки з росією, які заперечує УПЦ МП. Хоч церква і посилається на Собор 2022 року, однак його вважають заходом для замилювання очей. Тим часом користуючись релігією, росія організувала етнокультурний геноцид українців.