Українському ексміністру змінили підозру: термін загрожує ще більший

Читать на русском
Автор
Ігор Насалик
Ігор Насалик. Фото Фокус

Разом із Насаликом підозру отримав колишній керівник одного із департаментів міністра енергетики

Колишньому міністру енергетики України Ігорю Насалику, який раніше підозрювався у службовій недбалості, змінили підозру і тепер йому загрожує ще більший термін.

Про це повідомляє пресслужба ГБР.

Нагадаємо, що у лютому 2022 року Насалику повідомили про підозру у підписанні збиткових для держави угод на користь пов’язаних з олігархом Дмитром Фірташем компаній на суму 1,5 мільярда гривень. Тоді у разі підтвердження провини чиновника йому загрожувало покарання аж до 5 років позбавлення волі за статтею "Службова недбалість".

Однак тепер у ГБР вирішили змінити кваліфікацію колишньому керівнику міністерства на "Зловживання службовим становищем". Відповідно, тепер йому загрожує вже позбавлення волі на строк до 6 років.

"Встановлено, що за вказівкою очільника міністерства підлеглий йому керівник Департаменту Міненерговугілля укладав зі структурами відомого бізнесмена завідомо збиткові для держави угоди. Зокрема, у порушення постанови Кабміну, посадовці штучно «списували» комерсантам кошти за експлуатацію державного майна", — йдеться у повідомленні.

Разом із Насаликом підозру отримав колишній керівник одного із департаментів міністра енергетики та вугільної промисловості.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що ДБР взялося за одеського військкома-мільйонера.

Також ми повідомляли, що ДБР провело обшуки у КДВА через чотирьох депутатів, які є військовослужбовцями.