"Наче набрав у рот води": митрополит про реакцію Онуфрія на "рейдерство" патріарха Кирила в Україні

Читать на русском
Автор
1154
Митрополит Онуфрій не відреагував на крадіжку єпархії
Митрополит Онуфрій не відреагував на крадіжку єпархії. Фото CHURCH.UA

Патріарх Московський Кирило поводиться на окупованих територіях, як хазяїн, а митрополит Онуфрій наче набрав в рот води.

Архієреї Української православної церкви (Московського патріархату) готові продовжувати переходи під юрисдикцію Православної церкви України, оскільки розуміють, що предстоятель УПЦ (МП) митрополит Онуфрій не здатен захистити їх від "рейдерства" з боку Російської православної церкви на окупованих територіях.

Про це митрополит Переяславський і Вишневський ПЦУ Олександр (Драбинко) розповів в інтерв'ю "Телеграфу".

"Є така інформація (що члени верхівки УПЦ мають бажання перейти в ПЦУ. — Ред.). Та це не лежить в моїй компетенції, адже відповідні рішення має приймати Синод. Безпосередньо до мене зверталися два єпископи, — пояснив митрополит Олександр. — Вони ж чудово розуміють, що митрополит Онуфрій їх не може захистити".

Як приклад він навів окупований Бердянськ Запорізької області, де 16 травня РПЦ перевела у своє підпорядкування Бердянську єпархію УПЦ (МП).

"Забрали єпархію і все. [Глава РПЦ, патріарх Московський] Кирило поводиться, як хазяїн і робить, що хоче, а Онуфрій наче набрав у рот води і навіть жодної реакції на Синоді не було. Своїм священникам забороняють навіть причащатися за доєднання до ПЦУ, а тут Кирило забирає з-під носу цілу єпархію, прислав туди єпископа з росії — і нічого, все ніби нормально", — додав священик.

Більше гучних заяв читайте на сайті "Телеграф" в інтервю: "В Москві сказали, що томосу не буде": митрополит ПЦУ Драбинко про фейкову незалежність УПЦ і візит патріарха Кирила до Києва".

Нагадаємо, раніше митрополит Олександр розповів, як Онуфрій відмовився очолити ПЦУ, зате засвідчив вірність Москві.