День перемоги не 9 травня: Зеленський підписав указ

Читать на русском
Автор
13287
Володимир Зеленський підписав указ про перенесення Дня перемоги
Володимир Зеленський підписав указ про перенесення Дня перемоги. Фото Колаж "Телеграфу"

9 травня в Україні відзначатимуть інше свято

Президент України Володимир Зеленський змінив дату святкування Дня перемоги в Україні, підписавши відповідний указ. У свою чергу, 9 травня в країні відзначатимуть інше свято.

Інформація про це з’явилася на сайті Верховної Ради України.

Глава держави підписав указ про перенесення Дня перемоги на 8 травня. Відтепер він називатиметься Днем пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років, і відзначатиметься щороку з іншими європейськими державами. Цього дня в Україні буде офіційний вихідний.

При цьому варто зважити на те, що під час військового стану додаткових вихідних в Україні немає. Таким чином відпочивати цього дня можна буде вже після завершення бойових дій у країні.

Водночас 9 травня вже з цього року святкують День Європи, яка допомагає Україні боротися у всіх напрямках під час повномасштабної війни – рішучістю проти ракетного терору та зимового блекауту, в економіці та на юридичному фронті. Проте офіційного вихідного цієї дати не буде.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що у травні на сайті українського парламенту з’явився законопроект про перенесення Дня перемоги в Україні. Його ініціатором став президент Володимир Зеленський.