На півдні України чекають спалаху кишкових інфекцій: як готуються медики

Читать на русском
Автор
603
Через підрив Каховської ГЕС може статися спалах кишкових інфекцій
Через підрив Каховської ГЕС може статися спалах кишкових інфекцій. Фото Ян Доброносов, "Телеграф"

Лікарні Херсона, Миколаєва та Дніпропетровщини стануть хабами у разі потенційних спалахів інфекційних хвороб

Після підриву Каховської ГЕС та забруднення води у регіонах, що знаходяться в зоні епідемічного ризику, вже підготували двомісячні запаси бактерицидних таблеток та засобів для знезараження питної води, а також лікарських засобів для лікування гострих кишкових інфекцій.

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров’я України.

На щастя, зараз випадків захворювань, пов’язаних із забрудненням води, виявлено не було. Проте медики залишаються на варті та готуються до будь-яких сценаріїв. До того ж населення планують забезпечити засобами дезінфекції поверхонь у приватних будинках, що зазнали підтоплень.

Лікарні Херсона, Миколаєва та Дніпропетровщини стануть хабами у разі потенційних спалахів інфекційних хвороб. Як зазначають у відомстві, у більшості з цих медустанов уже готові до прийому пацієнтів та надання їм усієї необхідної медичної допомоги. У тому числі лікарні Херсона працюють на генераторах та забезпечені запасами води.

Також на території більшості медустанов працюють свердловини, які є автономними джерелами водопостачання. Там, де їх немає, найближчим часом обладнають свердловини та системи очищення води.

Повний текст читайте у матеріалі на нашому сайті: Через підрив Каховської ГЕС Україні загрожує спалах холери та кишкових інфекцій. Лікарі розповіли, як уникнути зараження.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що в МОЗ б’ють на сполох через ймовірні наслідки від підриву Каховської ГЕС. Там пояснюють, що хімікати та збудники інфекційних хвороб можуть опинитися у відкритих водоймах і вода стане непридатною для споживання.