Чи можна виїхати з України без закордонного паспорта: докладне пояснення

Читать на русском
Автор
1865
Дозвіл на виїзд приймається безпосередньо на кордоні
Дозвіл на виїзд приймається безпосередньо на кордоні. Фото Ілюстративне фото

За внутрішнім паспортом можуть виїхати не всі українці

На початку повномасштабного вторгнення виїхати з України до Європи можна було за внутрішнім паспортом, не маючи закордонного. Це стосувалося абсолютно всіх жителів країни з будь-яких регіонів, але зараз правила змінилися.

У Держпослугі України розповіли, як сьогодні можна виїхати з країни. Важливо, що рішення про дозвіл на виїзд приймається безпосередньо на кордоні індивідуально для кожної особи.

Якщо у 2022 році всі українці могли виїхати у безпечне місце за внутрішнім паспортом, то зараз ця можливість доступна лише для тих, хто прописаний у місцях бойових дій чи на окупованих територіях. Ознайомитись із переліком населених пунктів, які належать до районів бойових дій, можна на сайті Мінреінтеграції.

Нагадаємо, що виїхати з України в період дії воєнного стану можуть лише жінки, діти, люди похилого віку та інваліди. Також країну можуть залишити деякі категорії чоловіків за наявності відповідних документів.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що в Україні змінили правила виїзду дітей за кордон. Тепер батькам та опікунам доведеться ретельніше підходити до оформлення деяких документів.