"Нарешті будуть з рідними": легендарні захисники "Азовсталі" через багато місяців на чужбині повертаються додому (відео)

Читать на русском
Автор
6945
Зеленський та звільнені захисники "Азовсталі"
Зеленський та звільнені захисники "Азовсталі". Фото Телеграм-канал Зеленського

Бійці після звільнення з полону багато місяців провели в Туреччині

П’ятеро захисників заводу "Азовсталь" (Маріуполь), які були звільнені з російського полону ввечері 21 вересня 2022 року і відтоді перебували в Туреччині, повертаються до України.

Про це у суботу, 8 липня, повідомив президент України Володимир Зеленський у своєму телеграм-каналі.

"Українські воїни Денис Прокопенко, Святослав Паламар, Сергій Волинський, Олег Хоменко, Денис Шлега нарешті будуть із рідними", — написав Зеленський і опублікував відео, на якому воїни, судячи з усього, летять додому.

Як відомо, йдеться про командира полку Національної гвардії "Азов" Дениса Прокопенка (Редіс), його заступника Святослава Паламара, в.о. командира 36-ї окремої бригади морської піхоти Сергія Волинського (Волина), старшого офіцера "Азова" Олега Хоменка та командира 12-ї бригади НГУ Дениса Шлега.

Вони 20 травня 2022 року разом із рештою захисників Маріуполя потрапили в полон до росіян, а 21 вересня були звільнені разом з іншими 214 військовими. Згідно з угодою з росією, вони з іншими командирами захисників "Азовсталі" були інтерновані до Туреччини, де перебували досі.