"Україна скоро приєднається до НАТО" та інші ключові заяви Байдена за підсумками саміту

Читать на русском
Автор
659
Президент США зробив заяви, які не сподобаються росії
Президент США зробив заяви, які не сподобаються росії. Фото nato.int

Україна може розраховувати на підтримку союзників і надалі

Президент США Джо Байден провів підсумкову прес-конференцію за підсумками саміту НАТО. Він зробив кілька важливих заяв щодо України та її вступу до Альянсу.

Виступ американського президента тривав близько 20 хвилин і транслювався на YouTube. І переважно стосувався подальшої співпраці США та інших союзників з Україною.

Перше, що сказав Джо Байден, це те, що Україна незабаром стане 32-м членом НАТО. Також він наголосив, що сьогодні найскладніша ситуація безпеки у світі за останні 70 років після закінчення Другої світової війни та поразки Гітлера.

Крім того, президент США наголосив, що ставка путіна на те, що у союзників не буде єдності щодо підтримки України, не зіграла. Він початком повномасштабного вторгнення намагався утримати владу, але з кожним днем вона, навпаки, слабшає. До речі, за словами Байдена, Америка знала, що буде вторгнення і заздалегідь готувалася до цього.

Президент США наголосив на стійкості духу українського народу, який уже 1,5 року протистоїть ворогові і запевнив, що підтримка Україні не ослабне.

"Ми будемо непохитно стояти. Диктатор не диктуватиме нам правила", — підсумував Джо Байден.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що Володимир Зеленський також дав прес-конференцію, на якій висловився з приводу введення польських військ у країну і розповів, коли Україна отримає ракети ATACMS.