Одіозного нардепа Рабіновича підозрюють у держзраді: як він допоміг кремлю

Читать на русском
Автор
5682
zagittya.com.ua

Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі із конфіскацією майна

Державне бюро розслідувань України повідомило про підозру ще одному народному депутату від забороненої партії "Опозиційна платформа – за життя" (ОПЗЖ). Наразі правоохоронці зайнялися Вадимом Рабіновичем.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

За даними правоохоронців, фігурант поширював розповсюджував серед населення та політичного керівництва країн Європейського Союзу антиукраїнську пропагандистську інформацію.

"У своїх численних виступах та інтерв’ю оприлюднював маніпулятивні висловлювання, що несли шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості, державній, економічній та інформаційній безпеці України", — йдеться у повідомленні.

У ГБР вважають, що все вищесказане допомагало кремлю досягати своїх військово-політичних цілей та забезпечувала рф ідеологічну допомогу в проведенні підривної діяльності проти України.

Тепер колишньому керівнику ОПЗЖ Рабіновичу офіційно повідомили про підозру у держзраді. Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Оскільки екснардеп ховається за кордоном, повідомлення про підозру було здійснено шляхом направлення відповідного запиту про міжнародну правову допомогу до держави Ізраїль.

Нагадаємо, що, за даними журналістів, Рабінович перед повномасштабним вторгненням втік до Ізраїлю і досі перебуває там. Перебуваючи за кордоном, він дуже серйозно змінив поле діяльності Після того, як політик залишився без депутатського мандата, він вирішив піти в релігієзнавство — тепер пояснює нюанси іудаїзму і трактує Тору, одну із священних книг.