ЄС зніме санкції з ексглави ГПУ Пшонки: він виграв суд

Читать на русском
Автор
783
Віктор Пшонка
Віктор Пшонка. Фото Відкриті джерела

У суді послалися на помилки в оцінці та сумніви в тому, що вони ґрунтувалися на досить "твердій фактичній основі"

Колишній генпрокурор Віктор Пшонка виграв справу у суді Європейського Союзу про своє включення до списку військових санкцій.

Про це 26 липня повідомляє Bloomberg.

"У середу Генеральний суд ЄС заявив, що скасував рішення про переслідування Пшонки та його сина Артема, пославшись на помилки в оцінці та сумніви в тому, що вони були засновані на достатньо "твердій фактичної основі", — так суд аргументував рішення про скасовування санкцій проти Пшонки.

Також у рішенні Суду ЄС йшлося про те, що було неясно, чи переконався блок у тому, що українська судова адміністрація дотримується права на захист у місцевих кримінальних провадженнях.

Варто додати, що Пшонка та його син Артем вперше опинилися під санкціями ЄС у 2014 році як особи, які підлягають кримінальному переслідуванню в Україні у справі про розкрадання держкоштів та їхнє незаконне переміщення за межі країни.

Колишнього генпрокурора звинуватили у корупції, зловживанні службовим становищем та розкраданні грошей. Після його втечі з України активісти проникли до його будинку, розташованого в селі Гореничі під Києвом, і натрапили там на справжню розкіш. До речі, у 2016 році його будинок було розгромлено та пограбовано.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що на початку липня 2023 року суд узяв під варту депутата від "Євросолідарності" Сергія Алексєєва, якого підозрюють у великому хабарі.