По дорозі із СІЗО: ЗМІ повідомили про смерть підозрюваного у рейдерстві політтехнолога Мізраха

Читать на русском
Автор
9051
Ігор Мізрах
Ігор Мізрах. Фото 20minut.ua

За Мізрахом тягнеться 19-річний шлейф скандалів та афер, зокрема він продавав посади в "Укроборонпромі"

28 липня ЗМІ повідомили про смерть підозрюваного у масштабному рейдерстві та фігуранта інших гучних скандалів Ігоря Мізраха. 25 травня 2023 року суд обрав арешт як запобіжний захід для Мізраха. З того часу він перебував у слідчому ізоляторі.

За даними "УНН", він помер дорогою зі столичного СІЗО до лікарні, при цьому офіційної інформації про це поки що немає. Водночас дружина підозрюваного Марина Корнієнко-Мізрах у коментарі вінницьким ЗМІ повідомила, що він нібито помер після побиття.

"Телеграф" нагадує своїм читачам про те, де і як "отримав славу" Ігор Мізрах.

За даними слідства, злочинна організація, на чолі якої стояв Ігор Мізрах, взяла 530 тис. доларів, на які мали купити акції ТОВ "Хорольський завод дитячих продуктів харчування". Насправді вони просто підробили документи про купівлю, внісши зміни до державних реєстрів, здійснивши рейдерське захоплення заводу дитячого харчування. Це не єдина махінація Мізраха – за ним тягнувся 19-річний шлейф скандалів та афер.

2019 року група шахраїв, на чолі якої стояв Мізрах, використовуючи підставного співробітника ОПУ України в особі колишнього працівника прокуратури Сергія Ждана, намагався "розвести" колишнього співробітника ДП "Укрспецекспорт" на 570 тис. доларів за призначення до керівництва "Укроборонпрому". Усіх чотирьох аферистів заарештували із заставою у 15 та 18 млн гривень, але незабаром вони вийшли на волю.

Втім, операція з продажу посади в "Укроборонпромі" — це лише епізод у багатій біографії Ігоря Мізраха, яких за його 52 роки було так багато, що набрався цілий рейтинг таких його вчинків.

Раніше "Телеграф" докладно розповідав, хто такий Ігор Мізрах та у чому його звинувачували.