Третя велика "риба" за день: НАБУ та САП проводять обшуки у топ-чиновника

Читать на русском
Автор
46178
У ДСА ведуться обшуки
У ДСА ведуться обшуки. Фото НАБУ

Було виявлено факт отримання чиновником від представника комерційного підприємства $7500

Співробітники Національного антикорупційного бюро та спеціалізованої антикорупційної прокуратури викрили голову Державної судової адміністрації України на підбурюванні до хабаря суддям Верховного Суду.

Про це у понеділок, 24 липня, повідомляє пресслужба НАБУ.

"За даними слідства, чинний голова ДСА ще 5 березня цього року отримав від представника комерційного підприємства 7,5 тис. дол. США, з яких 5 тис. дол. США мали бути передані суддям за ухвалення рішення, а 2,5 тис. доларів США — залишені собі за посередницькі послуги", — йдеться у повідомленні.

Далі глава ДСА обіцяв допомогти в ухваленні рішення суддями Верховного Суду, в тому числі й через залучення до цього його колишнього голови.

"Однак, після викриття НАБУ та САП ексголови ВС на отриманні неправомірної вигоди, поведінка голови ДСА різко змінилася і він почав ухилятися від вирішення питання, однак і не має наміру повертати отриману ним неправомірну вигоду", — пишуть у пресслужбі.

Наразі детективи проводять обшуки на робочому місці голови ДСА.

Зазначимо, що зараз Державну судову адміністрацію України очолює Олексій Сальніков.

Нагадаємо, що це третє за день повідомлення про справи проти топчиновників та представників влади. Раніше стало відомо про затримання скандального одеського військкома Євгена Борисова, а також вручення підозри чинному нардепу від ОПЗЖ Олександру Пономарьову.