НАБУ оголосило у розшук ще одного ексдепутата: кого саме і за що

Читати російською
Автор

Вже колишній нардеп ввів в оману ЄСПЛ заради наживи

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) оголосило у розшук колишнього депутата Георгія Логвінського, якого підозрюють в організації заволодіння компанією "Золотий мандарин ойл" понад 54 млн гривень.

Про це у середу, 2 серпня, повідомили у прес-службі відомства. Екс-нардепу висунули підозри у скоєнні злочинів, передбачених ч.3, ст.27 (Організатор злочину), ч.5, ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.3, ст. 209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом організованою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Так, за версією слідства, Логвінський у період з 2013 по 2016 роки розробив та реалізував злочинну схему із заволодіння грошима з державного бюджету. Для цього він ввів в оману Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) щодо спірних правовідносин між ПАТ "Київенерго" та фіктивним підприємством ТОВ "Золотий Мандарин Ойл". Слідчі вказали, що фіктивне підприємство належало іншим співучасникам Логвінського.

Де зараз перебуває колишній народний депутат від Народного фронту, невідомо.

Раніше "Телеграф" розповідав, що нардеп Арістов після скандалу з відпочинком на Мальдівах написав заяву на добровільне складання мандату. ДБР почало розслідування справи стосовно відпочинку вже колишнього нардепа, а суд обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.