Син "слуги народу", який втік за кордон, склав мандат

Читать на русском
Автор
Син "слуги народу", який втік за кордон, склав мандат

Рудківська міська рада вже отримала відповідну заяву

Син Олени Копанчук (депутат від "Слуги народу") Дмитро, який виїхав із України у січні 2023 року, написав заяву про складання депутатського мандату.

Про це повідомляє NGL.media, посилаючись на відповідь по запиту редакції від секретаря Львівської обласної організації партії "Слуга народу".

Довідково: Дмитро Копанчук є депутатом Рудківської міськради Львівської області. За інформацією журналістів, він упродовж 2022 року тричі виїжджав з України як водій-волонтер по системі "Шлях", а 1 січня 2023 року перетнув кордон як супроводжуючий для свого батька з другою групою інвалідності і не повернувся.

Стверджується, що Рудківська міська рада отримала відповідну заяву 9 серпня. Розглянути цю заяву планують на наступному засіданні депутатів міськради, що відбудеться 7 вересня.

За інформацією авторів, заява була надіслана "Новою Поштою" від імені Артема Костюченка. Помічник адвоката у хмельницькому АО "Копанчук та партнери", співзасновником якого є батько депутата Володимир Копанчук. Костюченко підтвердив NGL.media, що саме він надіслав заяву Дмитра Копанчука: "Мене попросили це зробити".

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що двох "слуг народу" 10 серпня виключили із фракції. Ними є підозрюваний у корупції Анатолій Гунько та Богдан Торохтій, який оскандалився тим, що під час війни відпочивав за кордоном, а ще в нього знайшли елітний автопарк і не тільки.