ЦВК зареєструвала нового нардепа-"слугу" Тараріна: що про нього відомо

Читать на русском
Автор
Микола Татарін Новина оновлена 23 серпня 2023, 04:55
Микола Татарін. Фото facebook.

Новообраний нардеп причетний до "Кварталу 95"

Центральна виборча комісія зареєструвала Миколу Тараріна народним депутатом від партії "Слуга народу". Його включили до виборчого списку під №147.

Про це йдеться у повідомленні ЦВК від 22 серпня. Члени комісії на сьогоднішньому засіданні розглянули заяву та необхідні документи нового народного обранця.

У заяві ЦВК сказано, що Тарарін був зареєстрований народним депутатом від "Слуги народу", як той, що був обраний на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі від партії "Слуга народу". Відомо, що Микола Тарарін зайняв місце Андрія Холодова, який добровільно склав мандат нардепа. У загальному виборчому списку кандидатів у нардепи від партії Тарарін займав 147 місце.

На порталі "Чесно" розповіли, що Микола Тарарін у 2019 році балотувався у ВР від "Слуги народу" за №147, але не пройшов. Також він був причетний до діяльності студії "Квартал 95", а саме представляв її юридичні інтереси — працював у юридичній фірмі "Гелон", яка співпрацювала з "Кварталом". Адвокатською діяльністю новообраний нардеп займається з 2015 року після того, як отримав посвідчення Ради адвокатів Київської області.

За інформацією з відкритих джерел відомо, що засновник і власник юрфірми "Гелон" — нардеп від президентської партії Сергій Йонушас. Крім того, він був власником й іншої юридичної компанії під назвою "Консіон", бенефіціаром якої на цей час є Микола Тарарін.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, хто зі скандальних нардепів від "Слуги народу", яких зловили на хабарі та відпочинку за кордоном, вибачився перед українцями.