"У діда деменція?": лукашенко попався на мерзенній брехні про гарантії безпеки пригожину (відео)

Читать на русском
Автор
Олександр Лукашенко
Олександр Лукашенко

Диктатора спіймали на брехні

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко, після того як літак глави ПВК "Вагнера" був знищений в росії, раптово заявив, що жодних гарантій безпеки він і не давав пригожину. Але брехня самопроголошеного президента розсипається лише від одного відео.

Так, за словами лукашенка, він не повинен був забезпечувати безпеку пригожину. А сам бойовик нібито ніколи не просив гарантій для себе.

"Якщо прямо відповідати на це питання: я і не повинен забезпечувати безпеку пригожина. Це по-перше. По-друге, ніколи в такому ключі розмова і не йшла", — каже він.

Більш того, білоруський диктатор каже, що він під час переговорів пропонував пригожину "вислати мотузку та шматок мила", а вже в Мінську він "категорично попереджав" вагнерівців.

Втім, брехня лукашенка спростовується лише одним відео двомісячної давності. На ньому можна почути, як він прямо говорить про гарантії безпеки для бойовика.

"А й сказав пригожину — це гарантія. Аж до того, що я виведу тебе до Білорусі. І я гарантую тобі повну безпеку. І твоїм хлопцям теж", — говорив лукашенко відразу після завершення заколоту пригожина.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як ліквідація пригожина вплине на політичну ситуацію в росії.