путін висунув вимоги Макрону та Шольцю на початку великого вторгнення в Україну: що хотів диктатор

Читать на русском
Автор
10532
владимир путін, Емманюель Макрон та Олаф Шольц
владимир путін, Емманюель Макрон та Олаф Шольц. Фото Телеграф

путін готовий був до переговорів, але на двох своїх умовах

На дев’ятий день повномасштабного вторгнення росії в Україну диктатор володимир путін почав вимагати від президента Франції Емманюеля Макрона і канцлера Німеччини Олафа Шольца визнати Крим територією росії.

Про це пише німецька газета BILD, яка отримала доступ до розшифровок переговорів Макрона та Шольца. За словами канцлера ФРН, путін з перших днів розповідав йому по телефону про так звані "демілітаризацію та денацифікацію" на території України.

"Він (путін, — Ред.) просив мене про те, щоб Крим був визнаний частиною росії. І про незалежність цих "республік" ("лнр" і "днр" — Ред). Нічого нового, якщо говорити прямо", — сказав Шольц.

При цьому, що здивувало західних лідерів, російський президент зовсім не торкався теми санкцій і не намагався скаржитися на них.

"Що мене турбує більше, ніж переговори: він (путін, — Ред.) не скаржиться на всі санкції. Він навіть не згадав про санкції", — сказав канцлер.

За словами Шольца, путін спочатку був готовий до переговорів, але без присутності в них Зеленського — лише з ним та Макроном. Це була його перша умова. Друга – щоб не було припинення вогню.

"Потім путін сказав, що українська делегація поїхала до Польщі, тому що вони хочуть поговорити з президентом США, щоб отримати від нього вказівки", — каже канцлер Німеччини.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов розповів, чому росія вже стратегічно програла війну.