Все не так погано? У Міненерго терміново спростували тривожні слова Зеркаль про зиму (оновлено)

Читать на русском
Автор
Лана Зеркаль
Лана Зеркаль. Фото Facebook/Lana Zerkal

Україна готується до ще однієї складної зими

6 вересня по українським ЗМІ розійшлася інформація від радниці міністра енергетики України Лани Зеркаль про хід ремонтної кампанії на енергетичних об’єктах. Однак у Міністерстві енергетики України заявили, що Зеркаль не виконує функцій радника міністра, а її інформація не відповідає дійсності.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці Міністерства енергетики України. Там закликали журналістів використати достовірні дані, додавши, що Міненерго відкрито для спілкування та надання необхідної інформації 24/7.

" Пані Лана Зеркаль не виконує функції радника міністра енергетики України. Інформація, наведена нею про стан ремонтної кампанії на енергетичних об’єктах, не відповідає дійсності ", — йдеться у повідомленні.

До речі, у посиланні, яке в Міненерго надали для ознайомлення, є офіційні дані про хід відновлювальних робіт. Так ось, там говориться, що зараз вже відремонтовано 70% ТЕЦ і ще 30% перебувають у ремонті. А нагадаємо, що Зеркаль стверджувала у коментарі Forbes, що план з ремонту ТЕЦ виконано лише на 30%.

Лана Зеркаль відреагувала на ситуацію, що виникла навколо її інтерв’ю, а також закликала журналістів та читачів звертати увагу на цифри та точність у цитуванні.

"На сьогоднішній програмі "Бізнес-сніданок з Forbes" я зазначила, що план ремонтів теплової генерації виконано на 30%. Це не те саме, що "готовність усієї системи", про що пишуть ЗМІ з посиланням на мене. Хоча цифра справді викликає занепокоєння .

У цьому немає жодного секрету – результат підготовки до опалювального сезону очевидний завжди з першими холодами.

Ми маємо лише 45 днів і цілих 45 днів до початку опалювального сезону, щоб цю проблему вирішити",написала Зеркаль на своїй сторінці у Фейсбук.

Раніше в ефірі Business Breakfast від Forbes Лана Зеркаль повідомила, що в Україні план відновлювальних робіт на атомних електростанціях (АЕС) виконано на 70%, а план ремонту ТЕЦ лише на 30%. Вона зазначила, що Україні слід прискорити відновлення цих об’єктів. Інакше країна зможе пройти зиму без відключень світла.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що міністр енергетики Герман Галущенко зробив обнадійливий прогноз щодо відключень світла цієї зими. За його словами, вітчизняна енергосистема буде готова до проходження цьогорічного зимового періоду.