Здав назад: президент Бразилії зробив нову заяву щодо можливого арешту путіна

Читать на русском
Автор
7051
Point.md

Глава Бразилії різко змінив свою позицію

Президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва відкликав свої особисті запевнення в тому, що його російського колегу володимира путіна нібито не буде заарештовано, якщо він візьме участь у саміті G20 у Ріо-де-Жанейро. За його словами, це питання перебуває на розгляді судової влади.

Як пише AFP, ще на вихідних Лула да Сілва був непохитний у розмові з індійськими ЗМІ і заявляв, що путіну в Бразилії нічого не загрожує. Він тоді говорив "якщо я буду президентом Бразилії, і він приїде до Бразилії, його нізащо не заарештують". Але вже сьогодні, 11 вересня, глава Бразилії різко змінив свою позицію і в коментарі репортерам сказав : "Я не знаю, чи затримає його бразильське правосуддя. Вирішує судова система, а не уряд".

Варто зазначити, що Бразилія поряд із ще більш ніж 120 країнами є підписантом Римського статуту. Такі держави мають виконувати рішення МКС, який видав ордер на арешт путіна.

Нагадаємо, що 17 березня ордер на арешт видали не лише путіну, а й відомій крадійці українських дітей — марії львовій-бєловій.

Раніше ми писали про те, в яких країнах путіну може загрожувати в’язниця після видачі ордера на його арешт.