Втік з дурдому? У мережі вражені ідеєю нардепа посадити зеків на велогенератори

Читать на русском
Автор
858
Нардеп хоче змусити крутити педалі 50 тисяч в’язнів
Нардеп хоче змусити крутити педалі 50 тисяч в’язнів. Фото freepik.com

За його розрахунками, це на 8% зменшить витрати на їх утримання

Народний депутат від "Слуги народу" Сергій Гривко запропонував зменшувати терміни ув’язненим у в’язницях, якщо ті крутитимуть педалі велогенераторів. Українські політики та журналісти не оцінили "креативний законопроект".

Гривко написав у Facebook, якщо 50 тисяч ув’язнених посадити на велогенератори, то це допоможе зменшити приблизно на 8% витрати на їх утримання. Однак у мережі розкритикували "ноу-хау" нардепа.

Народний депутат Ірина Геращенко написала у Facebook, що спочатку вона вирішила, що це фейк. Однак потім вона зрозуміла, що це "осіннє загострення".

Також у мережі у зв’язку з пропозицією Гривка іронізують, що "чи то в нас у Раді і справді перший депутат від штучного інтелекту, чи то маленький Сергій у найніжнішому віці таємно від батьків на незміцнілий дитячий розум Матрицю переглянув". Також нардепу з сарказмом радять мислити ширше і не "дискримінувати" учнів у школах, студентів, пенсіонерів, вони теж можуть крутити педалі... Хороша ідея, на велосипеди вся надія.

"А якщо наші інженери сконструюють електрогенераційні турбіни, які можна буде чіпляти на до***ізм, то Україна першою у світі колонізує Марс", — пишуть у мережі.

Як повідомляв "Телеграф", раніше Сергій Гривко пропонував зменшити термін відбування покарання ув’язненими залежно від кількості прочитаних книг. У записці пояснення до цього законопроєкт говорилося, що за кожну прочитану в місцях позбавлення волі книжку термін повинен зменшуватися на три дні.