Скандал із ветераном "Галичини" у Канаді: Єрмак пояснив позицію України

Читать на русском
Автор
Ярослав Гунька
Ярослав Гунька

Реагувати мала приймаюча сторона

В Офісі президента України прокоментували скандал із запрошенням українського ветерана дивізії СС "Галичина" до парламенту Канади, коли там перебував Володимир Зеленський. Присутність там Ярослава Гуньки викликала різку реакцію, в тому числі євреїв та поляків.

На зустрічі за журналістами керівник Офісу президента Андрій Єрмак пояснив, чому від України не прозвучало жодної реакції з цього приводу, пише LB.ua. При цьому він підкреслив, що Україна не могла контролювати, кого запрошують у парламент Канади.

"В першу чергу було абсолютно логічно, що реакція повинна була бути від приймаючої сторони. Вона теж була… Пролунала заява прем'єр-міністра Трюдо. Ми не контролюємо і не мали можливість контролювати, кого запрошують у парламент. Це не наша юрисдикція", — сказав Єрмак.

Він також зазначив, що українська сторона не хотіла "підливати масла у вогонь". Єрмак підкреслив, що Канада є нашим партнером і вищезгаданий візит президента був дуже вдалим.

"Ми вже отримали багато критики — три країни і навколо, і так далі. Я думаю, що наша позиція і так зрозуміла… Думаю, ви всі бачили результат — людина (спікер парламенту Канади, який запросив українського ветерана. — Ред.) визнала свою помилку", — сказав він.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав, що спікер нижньої палати канадського парламенту, Палати громад Ентоні Рота оголосив, що йде у відставку після скандалу через ветерана дивізії СС "Галичина" Ярослав Гунько, якого Рота запросив на виступ Зеленського.