Країна ЄС більше не хоче надавати військову допомогу Україні

Читать на русском
Автор
3213
Зузана Чапутова
Зузана Чапутова. Фото facebook.

До влади прийшли проросійські партії

Президент Словаччини Зузана Чапутова виступила проти надання країною додаткової військової допомоги Україні. У такий спосіб вона підтримала думку партій, які перемогли на парламентських виборах.

У Міністерстві оборони Словаччини було розглянуто можливість надання нового пакету військової допомоги для України. Країна могла б отримати його поки що формується новий уряд і триває правління уряду Людовіта Одора. Однак Чапутова не погоджується з такою ідеєю. Про це пише словацька газета Denník N.

За словами Зузани Чапутової, у цьому питанні потрібно поважати результати парламентських виборів, на яких здобула перемогу Smer-SD. Ця партія своєю чергою обіцяла виборцям, що не надсилатиме Україні "жодного патрону".

Таким чином, ігнорування думки Smer-SD та низки інших партій, які пройшли до парламенту, "створило б сумний прецедент". Прессекретар президента Мартін Стрижинець сказав, що згоден із позицією Чапутової.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що у квітні 2023 року Зузана Чапутова була з візитом в Україну. Вона на власні очі бачила наслідки ракетних ударів росіян по мирних містах. Також вона наголосила, що світ не може заплющувати очі на атаки з боку окупантів.