Російський удар по селу Гроза: кількість загиблих знову зросла (оновлено)

Читать на русском
Автор
Наслідки ракетного удару у Грозі
Наслідки ракетного удару у Грозі. Фото пресслужба МВС

У реанімації померла ще одна постраждала

Число жертв російського ракетного удару по селу Гроза Харківської області зросло до 59 осіб. Криміналісти поліції ідентифікували всіх загиблих внаслідок ракетного удару по кафе на Харківщині.

Серед загиблих немає жодного військового. Усі жертви – місцеві жителі. Пенсіонери, медики, фермери, вчителі, підприємці, які прийшли згадати загиблого на війні земляка. Загинули цілими сім’ями у кілька поколінь. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

За його словами, 19 осіб було ідентифіковано за допомогою мобільних ДНК-лабораторій. Шість діб криміналісти поліції відбирали зразки у родичів, виводили профілі та шукали збіг фрагментів.

Одного із загиблих – 60-річного чоловіка – криміналісти встановили по 20 частинах тіла. Ще двоє людей вдалося ідентифікувати за допомогою особистих речей, вилучених із житла загиблих, оскільки у них не було родичів прямої лінії для порівняння ДНК-профілів.

Раніше голова Харківської ОВ Олег Синегубов повідомив про загибель 56 людей внаслідок ракетного удару. У середу ввечері, 11 жовтня, у реанімації померла ще одна постраждала 53-річна жінка.

Нагадаємо, що російські військові 5 жовтня атакували село Гроза ракетою "Іскандер". Під удар потрапив магазин та кафе, де в цей час люди поминали загиблого військового. Фахівцями досліджено 135 останків тіл жертв російського удару.

Раннє "Телеграф"показав, як після теракту виглядає Гроза. На фото можна побачити, що від кафе не залишилося практично нічого, крім руїн.

Світові лідери відреагували на черговий акт терору росіян України. Так, наприклад, Бен Воллес, колишній міністр оборони Великобританії, закликав Німеччину розблокувати постачання Україні крилатих ракет Taurus.

Нагадаємо, що СБУ знайшла тих, хто навів російську ракету на село Гроза. Як з’ясувалося, це були двоє братів, які є аматорами "російського світу".