До в.о. мера Чернігова прийшли з обшуком: усі подробиці

Читать на русском
Автор
937
Співробітники ДБР
Співробітники ДБР. Фото censor.net

Чиновник припустив, що обшуки пов’язані з його заявою щодо Драмтеатру

До в. о. мера Чернігова Олександру Ломаку прийшли із новими обшуками. За словами чиновника, чергові перевірки можуть бути пов’язані з його нещодавньою заявою про те, що військова адміністрація та її керівник Дмитро Брижинський хочуть уникнути відповідальності за трагедію у Драмтеатрі Чернігова.

На цей раз обшуки проводять представники Державного бюро розслідувань (ДБР). Про це сам чиновник повідомив на сторінці у Facebook.

Виконувач обов’язків міського голови Чернігова Олександр Ломако 24 жовтня заявив, що має намір позиватися до начальника міської військової адміністрації Дмитра Брижинського через його заяви, які він зробив під час в інтерв’ю для видання "Новинарня" журналістці Наталії Найдюк. Тоді Брижинський сказав, що про проведення виставки дронів Олександр Ломако знав, але не попередив його. Цей фрагмент розмови не увійшов до фінальної версії інтерв’ю, але відео оприлюднив сам Брижинський. За словами Олександра Ломака, слова Брижинського не відповідають дійсності. Усю суму моральної компенсації у разі виграшу справи Ломака обіцяє передати постраждалим внаслідок ракетного удару Драмтеатром Чернігова. Також в.о. мер заявив, що відповідальність за безпеку та контроль таких заходів лежить саме на військовій адміністрації.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що у вересні цього року до Олександра Ломака вже приходили з обшуком із СБУ. Йому повідомили про підозру у масштабній корупції через покупку трансформатора для пошкодженої ТЕЦ за вартістю, яка вдвічі перевищувала ринкову.