Коломойський відмовляється від прав на "1+1": усі подробиці

Читать на русском
Автор
3768
Ігор Коломойський
Ігор Коломойський. Фото Ян Доброносов, "Телеграф"

Керуватиме медіахолдингом Ярослав Пахольчук

Український олігарх Ігор Коломойський, який перебуває в ізоляторі тимчасового тримання, передає свої корпоративні права на "1+1 media" терміном на 5 років. Вони перейдуть в управління трудовому колективу в особі гендиректора Ярослава Пахольчука.

Про це йдеться у відповідній заяві. При цьому кінцевим бенефіціаром, як і раніше, залишається український мільйонер.

"Мною прийнято рішення про передачу належать мені корпоративних прав в управління трудовому колективу, в особі Пахольчука Ярослава Валерійовича, генерального директора ТОВ "Телерадіокомпанія "Студія 1+1", який як представник діятиме в інтересах компаній та за дорученням трудового колективу", — йдеться у заяві Коломойського.

У документі выдзначено, що повноваження з управління корпоративними правами передбачають можливість керуючого приймати від свого імені будь-які необхідні рішення. Винятком є відчуження та/або обтяження корпоративних прав, що належать Коломойському, та отримання дивідендів.

Раніше "Телеграф" повідомив, що Ігоря Коломойського намагалися взяти на поруки відома ведуча Алла Мазур, депутат партії "Слуги народу" Демченко та головний рабин Дніпра Шмуель Каминецький. Але суд відмовив їм.