Журналісти дізналися несподівані деталі про особняки медведчука в Україні (розслідування)

Читать на русском
Автор
3962
віктор медведчук та оксана марченко
віктор медведчук та оксана марченко. Фото Колаж "Телеграфу"

Попри санкції їм вдається оплачувати послуги поліції охорони

Колишній народний депутат і кум путіна віктор медведчук, якого видали росії в обмін на захисників Маріуполя, та його дружина оксана марченко досі володіють маєтками в Україні. Ці об'єкти навіть охороняє поліція в інтересах власників.

Про це йдеться у розслідуванні Bihus.Info. Журналісти зазначають, що маєток марченко в Києві, SPA-готель медведчука "Бескид" та його закарпатська дача "Ведмежа діброва" й досі не конфісковані.

Водночас зазначається, що столичний маєток дружини медведчука арештований, але досі належить марченко і не переданий в управління державі. Там досі присутня поліція охорони, яка надає послуги безпеки на платній основні.

Як повідомили в Управлінні поліції охорони з фізичної безпеки в м. Києві, найняла охорону у жовтні 2022 року фізична особа Сіропіл О. М. Журналісти виявили, що найімовірніше ідеться про Олександра Миколайовича Сіропола — завгоспа медведчука з його особистого маєтку.

Маєток марченко у Києві

Крім того, за даними розслідувачів, поліція охорони досі надає платні послуги у двох інших об’єктах медведчука-марченко. SPA-готель "Бескид", що розташований в урочищі Йозифсталь на Івано-Франківщині, досі належить компанії "Укркапітал". Історично це фірма медведчука, але він переписав її на марченко.

SPA-готель "Бескид"

Готель знаходиться під арештом і зараз не працює. Він не конфіскований, але переданий в тимчасове управління державному агентству АРМА. А місцева поліція охорони також має договір спостереження за цим об’єктом — в готелі "Бескид" оплачується спостереження за системами тривожної сигналізації. Поліцію охорони в готель найняла компанія ТОВ "Файрікс Груп". Судячи з відповіді Управління поліції охорони в Івано-Франківській області, договір досі чинний.

Крім того, дача медведчука "Ведмежа діброва" у селі Жденієво на Закарпатті усе ще належить фірмі "Спорт-Тур" медведчука-марченко. Вона арештована, передана в управління АРМА, але не конфіскована, і тимчасового управителя для неї агентство ще не знайшло.

Дача медведчука "Ведмежа діброва" на Закарпатті

Журналісти зазначають, що тут також присутня поліція охорони, найнята у серпні 2022 року фірмою "Файрікс груп". Таким чином, за допомогою цієї фірми та завгоспа медведчуку і марченко вдається фінансувати послуги української поліції охорони навіть у 2023 році.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" повідомляв, що медведчук обзавівся новою яхтою. Ціна судна складає майже 10 млн доларів.