Адвокати попросили випустити Шуфрича: суд прийняв рішення

Читать на русском
Автор
1809
Нестор Шуфрич Новина оновлена 10 листопада 2023, 15:55
Нестор Шуфрич. Фото Facebook

Захист екснардепа просив альтернативний запобіжний захід не пов’язаний з утриманням під вартою

Печерський районний суд Києва продовжили запобіжний захід нардепу від забороненої в Україні ОПЗЖ Нестору Шуфричу. Він лишається під вартою ще на два місяці.

Про це у п’ятницю, 10 листопада, повідомляє "Суспільне". Так, згідно з рішенням суду Києва, Шуфрич пробуде під арештом до 15 грудня.

Зазначається, що про продовження запобіжного заходу екснардепу у вигляді утримання під вартою просив прокурор. Водночас адвокати просили альтернативний запобіжний захід не пов’язаний з утриманням під вартою.

Адвокат Нестора Шуфрича відмовився коментувати рішення суду. Водночас він заявив, що захист колишнього депутата має намір подавати апеляцію. Також адвокат додав, що підозра Шуфричу "не співвідноситься" зі статтею Кримінального кодексу "державна зрада".

Справа Нестора Шуфрича

15 вересня 2023 року Служба безпеки затримала Нестора Шуфрича. Він є фігурантом справи щодо створення російської шпигунської мережі колишнім народним депутатом України Володимиром Сівковичем. Його підозрюють у тому, що за завданням свого напарника він поширював в українських ЗМІ російську пропаганду. Його вчинки у зв’язку з цим розглядаються як держзрада.

Того ж дня Печерський районний суд Києва ухвалив рішення відправити Шуфрича під варту до 13 листопада включно без права внесення застави. На нардепа одягли наручники прямо у залі засідань.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що 20 вересня, доки Шуфрич перебував у СІЗО, його зняли з посади голови Комітету свободи слова Верховної Ради.