"Серна" потонув не відразу: у ГУР показали перші знімки знищеного російського катера

Читать на русском
Автор
4356
Катер "Серна" намагалися урятувати
Катер "Серна" намагалися урятувати. Фото Wikipedia

Катери були знищені разом із завантаженим озброєнням

Головне управління розвідки Міноборони України показало, як виглядають зараз російські катери в Криму після нічної атаки БПЛА на Крим. Два плавзасоби успішно втопилися.

Супутникове фото публікують у Telegram-каналі ГУР. "Полювання" на російські кораблі триватиме.

В результаті атаки надводних ударних дронів Чорноморський флот рф втратив два малі десантні кораблі. Судно проєкту 1176 року "Акула" затонуло відразу, а друге плавзасіб проєкту 11770 року "Серна" деякий час після поразки намагалося залишатися на плаву, але в результаті теж пішло на дно. Кораблі базувалися у бухті Вузька поблизу селища Чорноморське. Крім самих кораблів також спалахнув причал і знищений БТР, який був на борту одного з плавзасобів.

"Полювання продовжується! Слава Україні!", – підсумували в українській розвідці.

Нагадаємо, що атака дронів відбулася в ніч проти 10 жовтня 2023 року в районі бухти Вузька. Також уламки дронів впали на території нафтобази у Феодосії, через що було відключено електроживлення трьох резервуарів.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що відомо про катери "Серна", які постраждали у Криму. У момент атаки на суднах знаходився екіпаж та завантажена броньована техніка, зокрема БТР-82.