Проти Арестовича порушили ще одну кримінальну справу — нардеп

Читать на русском
Автор
2526
Олексій Арестович часто фігурує в скандалах
Олексій Арестович часто фігурує в скандалах. Фото svoi.city

У Нацполіції озвучили подробиці кримінальної справи

Проти колишнього позаштатного радника Офісу президента Олексія Арестовича після першої кримінальної справи завели другу. Наразі він перебуває за межами України про що відкрито заявляє у публічному просторі.

Про це повідомила нардеп Наталія Піпа із посиланням на інформацію від Нацполіції України. Вона сумнівається у тому, що Арестович повернеться до України.

"На громадянина Арестовича відкрито кримінальну справу. Про це мені повідомила Нацполіція, а я повідомляю вам. Чекаємо якнайшвидшого (але сумнівного) повернення розвідника в Україну", — написала нардеп у Фейсбук.

Наталія Піпа не стала уточнювати, через що на колишнього радника ОП було заведено справу. Але нещодавно стало відомо, що 29 народних депутатів написали на Олексія Арестовича заяву до поліції. Причиною стали звинувачення на адресу Наталії Піпи після скандалу із вуличним музикантом у Львові, який грав пісні Віктора Цоя.

Пізніше у Нацполіції України повідомили, що до них звернулася група народних депутатів із заявою про неправдиве повідомлення про злочин. Імен Олексія Арестовича та Наталі Піпи в повідомленні не звучить, але з контексту все зрозуміло.

"Дії громадянина України кваліфіковано як завідомо неправдиве повідомлення про вчинення кримінального правопорушення…Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 383 Кримінального кодексу України — завідомо неправдиве повідомлення про вчинення кримінального правопорушення", сказано в повідомленні.

Наразі Олексій Арестович перебуває за межами України, про що він повідомив в інтерв'ю російському медіа. У якій саме країні він перебуває, Арестович не став говорити та лише зазначив, що "постійно мандрує". За його словами, формальним приводом для виїзду за кордон стали виступи на міжнародних форумах, але до України він повертатися боїться.

"Як ви розумієте, коли секретар Ради національної безпеки й оборони та депутати від правлячої партії звинувачують тебе в тому, що ти російський шпигун, і обіцяють посадити, це аж ніяк не сприяє поверненню", — сказав Олексій Арестович.

Раніше "Телеграф" розповідав, що Олексій Арестович накинувся на Сергія Притулу в мережі та звинуватив його у цькуванні. За волонтера вступилася військова.