Мобілізацію знову продовжили: хто може першим отримати повістку у грудні

Читать на русском
Автор
В Україні роздають повістки
В Україні роздають повістки. Фото ТСН

Таких категорій існує декілька

В Україні вкотре було продовжено дію загальної мобілізації, через що багато наших громадян і далі отримуватимуть повістки від військкоматів. При цьому деякі категорії військовозобов’язаних можуть бути затребуваними для армії більше, ніж інші.

"Телеграф" розповідає про те, кого у грудні можуть мобілізувати в першу чергу. Таких категорій є декілька.

Щоб зрозуміти, хто буде затребуваним для військкомів у першому місяці зими, , можна згадати слова начальника управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Романа Горбача, який пояснив, що під час загальної мобілізації в першу чергу призивають чоловіків із бойовим досвідом, а потім уже тих, хто необхідний для відповідних спеціальностей.

Крім того, як раніше ми вже писали, у ЗСУ великий запит на громадян, які на високому рівні володіють іноземними мовами: англійською, французькою чи німецькою.

Щодо спеціальностей, то за словами полковника ЗСУ Олександра Тищенка, зараз наша армія потребує бійців усіх військових спеціальностей. Зокрема, йдеться про:

  • піхоту;
  • танкістів;
  • артилеристів;
  • льотчиків;
  • десантників.

Про те, як зараз відбувається мобілізація, ви можете прочитати в інтерв’ю спікера Полтавського обласного ТЦК та СП майора Романа Істоміна "Телеграфу" під назвою "Про хвороби, з якими беруть у ЗСУ, про видачу повісток на вулиці і брехню роспропаганди: інтерв'ю з речником Полтавського військкомату, ч.II".

Нагадаємо, у військкоматі розповіли про те, де не можуть роздавати повістки.