Олена Зеленська увійшла до рейтингу найвпливовіших жінок світу

Читать на русском
Автор
Олена Зеленська
Олена Зеленська. Фото facebook.com/olenazelenska.official

Олена та Володимир Зеленські стали "світовим символом стійкості"

Перша леді України Олена Зеленська увійшла до топу найвпливовіших жінок світу. До того ж рейтингу увійшли актриса Марго Роббі, співачка Бейонсе, голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн та іранська правозахисниця Наргес Мохаммаді.

Список "25 найвпливовіших жінок 2023 року" склала британська газета Financial Times. Дружину українського президента до рейтингу додала прем’єрка Естонії Кая Каллас.

Коментуючи своє рішення, вона зазначила, що найбільше в Олені Зеленській її захоплює "чесність". "Через чотири місяці після вторгнення росії в Україну вона (Олена Зеленська — ред.) сказала журналісту: "Ніхто з нас не в порядку". Вона знає, як це — прокинутися і побачити, що твоя батьківщина захоплена імперіалістичним сусідом; не знати, коли і чи побачиш ти своїх близьких наступного разу, як знайти в собі сили боротися за свободу, незважаючи на все це", — пояснила Кая Каллас.

Прем’єр Естонії додала, що Олена та Володимир Зеленські стали "світовим символом стійкості".

"Її лідерство у вирішенні питань психічного здоров’я українців під час війни є життєво важливим. …. Зараз світ має прислухатися до Зеленської та дати Україні те, що їй потрібно, щоб перемогти росію та покласти край стражданням", — наголосила прем’єр Естонії.

Слід зазначити, що до списку "25 найвпливовіших жінок 2023 року" також увійшли директор з технологій компанії OpenAI Миру Мураті, виконавчий секретар Конвенції про біологічне розмаїття ООН Елізабет Марума Мрема, міністр охорони навколишнього середовища Бразилії Марина Сілва.

Раніше "Телеграф" писав, що Зеленська назвала кількість жінок у ЗСУ.