Нова ганьба лаврова: Україна та ще кілька країн здійснили демарш в ОБСЄ

Читать на русском
Автор
8291
сергій лавров
сергій лавров. Фото Відкриті джерела

Під час своєї промови лавров раптово попросив залишити його наодинці

Українська та кілька інших делегація влаштували демарш на засіданні ОБСЄ у Скоп’є. Під час виступу глави МЗС рф сергія лаврова вони одразу залишили зал.

Про це у четвер, 30 листопада, пише "Європейська правда". Зазначається, що українська делегація вийшла із зали у повному складі, як тільки лавров розпочав виступ.

Підтримати Україну вирішили делегації ще кількох країн і також продемонстрували протест, вийшовши із зали, не ставши слухати промову лаврова. Поки що список цих країн невідомий.

У якийсь момент лавров зупинив свою промову, мабуть, відреагувавши на те, що сталося, і сказав англійською: "Ви не могли б залишити мене наодинці, будь ласка? Дякую". Після свого виступу лавров одразу залишив зал.

Зазначимо, що глава МЗС Північної Македонії раніше пояснив у коментарі "Телеграфу", що запрошення сергія лаврова на засідання було викликане необхідністю забезпечення діяльності ОБСЄ. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба своєю чергою заявив, що не братиме участі у засіданні Ради міністрів ОБСЄ у Скоп’є 30 листопада — 1 грудня. Однак це не означало, що Україна зовсім не братиме участі у засіданні.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що міністерське засідання ОБСЄ за участю глави МЗС рф сергія лаврова також проігнорував Жозеп Боррель, високий представник Євросоюзу із зовнішньої політики та політики безпеки. До цього він говорив, що підтримує ідею з присутністю лаврова, щоби той особисто вислухав критику.