Не захист прав угорців: нардеп пояснив, чому Орбан блокує рух України до ЄС

Читать на русском
Автор
615
Глава угорського уряду переслідує особисті інтереси
Глава угорського уряду переслідує особисті інтереси. Фото Телеграф

Під захистом прав угорців ховається шантаж

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан блокує рух України до Євросоюзу, щоб отримати для себе додаткову вигоду. При цьому він прикривається захистом прав національних меншин.

Народний депутат України, член парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Володимир В’ятрович розповів про це в інтерв’ю "Телеграфу". Він наголосив, що захист прав національних меншин є правильною європейською практикою.

Нагадаємо, що Євросоюз включив до офіційних рекомендацій ухвалення нового закону про права національних меншин. У грудні 2022 року Верховна Рада прийняла його, проте депутати не проконсультувалися з Венеціанською комісією. Це викликало шквал критики на адресу закону від Угорщини та Румунії.

"Тут є зовнішньополітичний фактор. Мова про уряд Угорщини та Орбана, який під приводом "захисту національних меншин" насправді намагається блокувати європейську інтеграцію України. Справа ж не в захисті прав угорської меншини, яка жодним чином не переслідується і не обмежується в Україні. Річ у тім, щоб цю ситуацію використати для подальшого шантажу ЄС та отримання додаткових ресурсів, або виконати побажання свого ключового партнера, яким [для Орбана] є путін", — вважає В’ятрович.

Повний текст читайте у матеріалі на сайті "Телеграфа" : "Повернення в еру Ківалова-Колесніченка? Чому шлях до ЄС перетворився на мовний скандал".

Раніше "Телеграф" писав про занепокоєння Віктора Орбана щодо вступу України до ЄС та фінансової ситуації.