До +12 градусів: у яких містах України до кінця робочого тижня суттєво потеплішає

Читать на русском
Автор
977
До кінця тижня на українців чекають опади
До кінця тижня на українців чекають опади. Фото pinterest.com

Подекуди очікується потепління, а десь випадуть опади

До кінця робочого тижня майже на всій території України падатиме атмосферний тиск, а температура повітря навпаки зростатиме. Однак на потепління не варто чекати жителям сходу та півночі.

Про це відомий синоптик Ігор Кібальчич розповів у коментарях "Телеграфу". Він зазначив, що стовпчики термометрів 14 грудня на більшості територій України покажуть до +3°С, але в Криму та на півдні Одеської області повітря прогріється до +12°С.

Синоптик також попередив українців про несприятливі погодні умови, пов’язані з туманами. Через них суттєво буде обмежена видимість, що важливо враховувати водіям та пішоходам.

"Місцями по Україні спостерігатимуться тумани, які призведуть до погіршення дальності видимості до 200-500 метрів, тому слід бути уважними та обережними на дорогах", — сказав Кібальчич.

Вже в п’ятницю 15 грудня почне зміщуватися південний циклон, тож в Україні знизиться температура. На півночі та заході країни очікуються опади у вигляді снігу та мокрого снігу. Буде досить вітряно, пориви досягнуть 9-14 м/с.

Зазначимо, що вихідні в Україні розпочнуться зі снігопаду та заморозків до -5°С. Майже скрізь, окрім півдня країни, очікується ожеледиця.

Раніше "Телеграф" опублікував прогноз погоди в Україні на середину грудня 2023 року. На українців чекає кілька незвичайних сюрпризів.