Відновили майже все: "Київстар" зробив заяву щодо столиці

Читать на русском
Автор
Київстар
Київстар. Фото Telegram

Сервіси поступово, але впевнено повертаються до роботи

Оператор мобільного зв’язку "Київстар" після масштабного збою через хакерську атаку стабілізував зв’язок у Києві. Також відновлено послугу міжнародного голосового роумінгу.

"Мережа "Київстар" відновлюється після наймасштабнішої в телеком галузі кібератаки", — повідомили у прес-службі компанії "РБК-Україна".

Минулої доби фахівці компанії відновили послугу міжнародного голосового роумінгу, усунули проблему з обривами дзвінків, стабілізували зв’язок у Києві. Наразі понад 95% базових станцій мобільного зв’язку на підконтрольній Україні території перебувають у працездатному стані. Абонентам доступний голосовий зв’язок, у тому числі у міжнародному роумінгу, послуги "Домашнього Інтернету".

З 14 грудня розпочато відновлення доступу до послуг мобільної передачі даних, зокрема на заході України. Станом на 15 грудня заплановано подальше відновлення послуг передачі даних.

"Технічні роботи відбуваються поступово, з дотриманням усіх вимог безпеки", — наголосили у пресслужбі "Київстар".

Водночас абонентів попередили, що у деяких населених пунктах все ще можуть виникати короткочасні складнощі з якістю зв’язку. Фахівці компанії працюють над їх усуненням.

У компанії розповіли, що робити, якщо ваша SIM-картка не реєструється у мережі. Потрібно перезавантажити телефон, знайти оператора вручну, після чого увімкнути та вимкнути авіарежим.

Нагадаємо, 12 грудня стався масштабний збій у роботі телекомунікаційної компанії "Київстар". За офіційними даними, мережу атакували хакери. У зв’язку з цим розпочато кримінальну справу за вісьмома статтями.

Як писав "Телеграф", раніше у компанії "Київстар" розповіли, як саме хакерам вдалося зробити кібератаку. За словами президента компанії, для цього використали обліковий запис одного зі співробітників.