На польському кордоні нові жертви: ще один український водій помер у черзі

Читать на русском
Автор
1864
Кордон України та Польщі
Кордон України та Польщі

Це вже третій випадок смерті

Через страйк польських перевізників на кордоні помер ще один український водій, який разом із безліччю інших стояв у черзі.

Як повідомив віцепрезидент Асоціації міжнародних автоперевізників Володимир Балін у коментарі "Суспільному", водієві стало погано, після чого його забрали лікарі, проте до лікарні він не доїхав.

"Водія забрала швидка, дорогою до лікарні він помер. Поки що мені не відомо, з якої він компанії", — сказав Балін.

Як відомо, страйк польських перевізників розпочався 6 листопада, після чого вони перекрили три прикордонні перепустки. Вже 11 листопада стало відомо, що один із українських водіїв помер на КПП "Дорогуськ – Ягодин".

Другий водій помер 23 листопада біля КПП "Корчова-Краковець". Таким чином, це вже третя смерть серед українських водіїв, які змушені тижнями стояти в чергах.

Станом на 15 грудня Рава-Руська, Краковець та Шегині продовжують блокуватися, через що в чергах продовжують стояти близько 2600 вантажівок. Водночас КПП "Ягодин" було розблоковано 11 грудня і вантажопотік на ньому продовжує зростати.

Протестувальники висловили намір знову його заблокувати, але голова гміни Дорогуськ заборонив це робити, тепер демонстранти мають намір звернутися до суду.