Мобілізація продовжується: Зеленський розповів, скільки людей просять військові

Читать на русском
Автор
900
Володимир Зеленський висловився щодо мобілізації в Україні
Володимир Зеленський висловився щодо мобілізації в Україні. Фото Телеграф

Додаткова мобілізація без демобілізації неможлива

Українські військовослужбовці звернулися до президента Володимира Зеленського із проханням мобілізувати ще 500 тисяч людей у ЗСУ. Глава держави відповів, що це коштуватиме Україні приблизно 500 млрд доларів.

Про це стало відомо під час пресконференції Володимира Зеленського сьогодні, 19 грудня. Також він зазначив, що важливим є не лише питання мобілізації, а й демобілізації в Україні.

За словами президента, Генштаб ЗСУ та Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний порушили питання мобілізації на засіданні Ставки Верховного головнокомандувача. Додаткові людські ресурси, за словами президента, це питання контрнаступних дій та безпеки країни.

"Вони запропонували мобілізувати додаткових 450-500 тисяч людей. Це дуже серйозна цифра, я сказав, що мені потрібно більше аргументів. Це питання, насамперед людей, а також це питання справедливості, обороноздатності країни та фінансів… Має бути комплексний план, але я поки в ньому не побачив питання про демобілізацію, хоча це питання номер один… Додаткова мобілізація буде коштувати зайвих 500 мільярдів гривень", — сказав Володимир Зеленський.

Президент наголосив, що питання демобілізації дуже важливе, оскільки Україна не може втратити найсміливіших і найвідважніших воїнів. І якщо говорити про додаткову мобілізацію, вона не може відбутися без демобілізації.

"Для мене дуже важливо, якщо 440 тисяч плюс, то хто заслуговує на відпочинок? І без цього воно не працюватиме, на мою думку", — сказав президент.

Зеленський додав, що військові мають підготувати комплексний план, у якому відповісти на основні питання, та надати його Верховній Раді на розгляд. Не виключено, що потрібно буде вносити поправки до законодавства. Крім того, прем'єр-міністр та міністр фінансів України мають визначити, звідки Україна візьме додаткові 500 млрд гривень на мобілізацію.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що у Раді висловилися про мобілізацію жінок в Україні. Не виключають, що це може статися.