Це провокація: Держприкордонслужба України про нібито "стрілянину" на кордоні з Придністров’ям

Читать на русском
Автор
1111
Прикордонники уважно стежать за ситуацією на кордоні
Прикордонники уважно стежать за ситуацією на кордоні. Фото facebook.com/DPSUkraine

Українцям нагадали про проросійські погляди керівництва невизнаної республіки

У Держприкордонслужбі України спростували інформацію про стрілянину на кордоні з Придністров’ям. Прикордонники не зафіксували нічого подібного та закликають українців не вірити фейковій інформації.

Про це повідомив у коментарі "РБК-Україна" речник ДПСУ Андрій Демченко. За його словами, такими провокаційними заявами влада Придністров’я підігрує російській пропаганді.

"Нестандартних ситуацій прикордонними вбраннями не фіксувалося. Заява, так званого Придністров’я, швидше несе провокаційний характер, з метою звинуватити в чомусь Україну, до того ж ми розуміємо, що цей анклав має проросійську спрямованість", — пояснив представник ДПСУ.

Нагадаємо, що інформацію про нібито стрілянину на кордоні з’явилася сьогодні на сайті "Міністерства державної безпеки" невизнаної республіки. За їхніми даними, інцидент стався ще 7 січня.

Внаслідок стрілянини нібито двоє громадян Придністров’я перетнули кордон з Україною. Влада невизнаної республіки не вказала, кого вважають винними у події.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що до міськради у Львівській області прийшов військовий із гранатою та пістолетом. Він погрожував кільком депутатам, а суд уже ухвалив щодо нього рішення.