Що буде, якщо продати прапор СРСР в інтернеті? Харків’янин перевірив та поплатився

Читати російською
Автор

На суді чоловік не визнав своєї провини

На Львівщині судили чоловіка, який продавав прапор Радянського союзу через інтернет. Один із користувачів мережі помітив оголошення і поскаржився в поліцію, обурившись, що у місті Буську продають радянську тоталітарну символіку.

Про це йдеться у рішенні Буського районного суду Львівської області. У документі зазначено, що відповідне оголошення було розміщено мешканцем Харкова ще 2021 року.

Своїм вчинком харків’янин порушив пункт 4 статті 1 Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки". Йдеться про те, що цей прапор є символікою комуністичного тоталітарного режиму (на ньому зображені серп, молот та п’ятикутна зірка, публічне розповсюдження яких заборонено).

Під час судового засідання обвинувачений не визнав своєї провини й заявив, що не знав про заборону продажу радянської тоталітарної символіки. Водночас суд засудив його до 2 років обмеження волі, замінивши цей строк на 2 роки випробувального.

Також із чоловіка стягнули 5834 грн за проведення судово-мистецтвознавчої експертизи.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що в Литві четверо людей у стані алкогольного сп’яніння осквернили український прапор. За це їм загрожує покарання.