Окупанти зробили нову підлість у районі АЕС

Читать на русском
Автор
2887
Запорізька АЕС
Запорізька АЕС. Фото Укринформ

Російські терористи замінували узбережжя Каховського водосховища

Російські окупанти, що захопили Запорізьку АЕС, замінували узбережжя Каховського водосховища, що межує з атомною електростанцією.

Про це повідомляє канал "Енергоатом".

Нагадаємо, що ЗАЕС — атомна електростанція, розташована у степовій зоні на березі Каховського водосховища у Запорізькій області поряд із містом Енергодар. Це найбільша в Європі та шоста у світі атомна електростанція.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що ситуація з АЕС погіршилася після того, як російські війська почали наступ на Енергодар, а потім відкрили прицільний вогонь по станції. Під час обстрілів 4 березня було зафіксовано влучення по одному з реакторів. Там спалахнула пожежа. Експерти заявили, що у разі вибуху на ЗАЕС ударна хвиля може досягти російського Уралу.

Президент України Володимир Зеленський після обстрілу закликав європейських лідерів зупинити російське вторгнення та не допустити повторення подій Чорнобиля.

У МАГАТЕ пообіцяли відправити перевірку на українські АЕС, зокрема вони планують відвідати ЧАЕС, яка вже кілька днів перебуває під контролем окупантів. Нещодавно стало відомо, що Міжнародне агентство з атомної енергії перестало отримувати дані із ЗАЕС.