В Україну мчить справжнє літо: де буде найспекотніше в найближчі п’ять днів

Читать на русском
Автор
1332
Якою буде погода в Україні найближчими днями Новина оновлена 30 травня 2024, 19:53
Якою буде погода в Україні найближчими днями. Фото Колаж "Телеграфу"

Синоптик розповів, якою буде погода в Україні з 30 травня до 5 червня

В Україну прямо як за розкладом йде спека до початку літа. Вже з 30 травня температура повітря в деяких областях підіматиметься до +35 градусів.

Про це "Телеграфу" розповів відомий синоптик, кандидат географічних наук Ігор Кібальчич у матеріалі: "Близькосхідна спека та скандинавські шторми: відомий синоптик дав докладний прогноз погоди на початок червня".

За його словами, з 30 травня по 5 червня у південних, східних та центральних областях нічна температура коливатиметься в межах +13…+20 °С. При цьому вдень стовпчики термометрів підійматимуться до +29.. +35 градусів.

Водночас у західних та північних областях уночі очікується +8…+15°С. А вдень температура повітря підійматиметься до +24…+29°C.

Кібальчич також підкреслив, що на початку червня очікується стійка атмосферна циркуляція з півдня. Це, своєю чергою, забезпечить надходження в Україну спекотної повітряної маси з Малої Азії та Близького Сходу. У зв’язку з цим температура повітря з 30 травня по 10 червня очікується вище за норму в усіх областях.

Нагадаємо, якою буде погода в Україні у перші вихідні червня згідно з прогнозом Ігоря Кібальчича для "Телеграфа".