Як жінки в СРСР видаляли волосся на тілі: ці способи вас здивують

Читать на русском
Автор
3050
Як голили ніжки в СРСР Новина оновлена 13 червня 2024, 13:35
Як голили ніжки в СРСР. Фото Колаж "Телеграфу"

У хід йшла не тільки небезпечна бритва

В СРСР жінки вимушені були не тільки доглядати за собою, а й важко працювати. Тому здебільшого були не окрасою суспільства, а працівницями місяця чи року. Але про красу не забували, а особливо видалення небажаного волосся на тілі.

"Телеграф" розповість вам, як жінки боролись з рослинністю на тілі і які дивакуваті методи використовували.

У 80-х та на початку 90-х років більшість радянських жінок не знало про поняття епіляції, але це не зупиняло їх у догляді за собою. Окрім бритв та епіляторів, використовували й освітлення волосся.

Способи видалення рослинності на тілі в СРСР

  1. Знебарвлення волосся перекосом водню. Деякі жінки уникали болючих методів і освітлювали волосся за допомогою розчину перекису водню або інших агресивних речовин. Однак, ця процедура також не була безпечною і часто приводила до опіків. Також було популярним використання порошку "Нурі", на основі іранського бруду, який продавався в аптеках. Засіб розводили водою до стану пасти і наносили на потрібні ділянки тіла.
  2. Воскові смужки і пінцет. Цей спосіб видалення волосся був одним з найболючіших. Радянські жінки використовували саморобні воскові смужки, які нагрівали і приклеювали до шкіри. Проте цей спосіб доволі часто призводив до опіків та подразнення шкіри. Також використовували пінцет, однак процес був настільки трудомістким, що це в основному робили для доповнення воскових смужок.
  3. Бритви та електробритви. Найпоширенішою була модель "Нева" з неймовірно гострими лезами. Тому процес видалення волосся був і небезпечним, і важким. Щоб хоч якось полегшити гоління жінки використовували мильну пінну, яку наносили на ноги. Але це процес часто призводив до дрібних порізів і пошкоджень шкіри.

Зауважимо, що здебільшого питання видалення волосся у жінок виникало лише у теплий період часу, адже взимку не було нагальної потреби у гладеньких ніжках чи пахвах, бо всі ходили у колготках чи светрах.

Раніше "Телеграф" писав про те, навіщо в СРСР шили підковдри із діркою посередині.