У СРСР скидали з літаків "навчених" сонечок: для чого це робили

Читать на русском
Автор
2040
Сонечки стали учасниками експерименту Новина оновлена 15 червня 2024, 16:01
Сонечки стали учасниками експерименту. Фото Колаж "Телеграфу"

Комах випускали над полями по всій країні

У Радянському Союзі проводили унікальний експеримент, під час якого з літаків скидували сонечок. Робили це над полями майже по території всього СРСР.

Мета полягала у тому, щоб зрозуміти, як ці комахи можуть впоратись зі шкідниками, адже мають у цьому питанні ще ту репутацію. Чи виявився експеримент успішним, зʼясував "Телеграф".

Зауважимо, що сонечки можуть добре протидіяти листовійкам та попелицям, які завдавали значної шкоди сільськогосподарським культурам. Попри свій невинний вигляд, вони — ефективні хижаки, які харчуються шкідливими комахами. Та у ході експерименту це і було вкотре підтверджено.

Як наслідок, радянські аграрії мали значно меншу потребу у залученні інших методів для боротьби зі шкідниками.

Проте скидали не простих сонечок, а, як свідчать відкриті джерела, спеціально вирощених та навчених. Їх завантажували у контейнери, з яких потім вивільняли під час польоту. Комахи сідали на взійшовший врожай та починали свою роботу.

Раніше "Телеграф" писав, що протягом сімдесяти років існування Радянського Союзу у державі широко використовувалася безплатна дитяча праця. При цьому, через активну пропаганду та промивання мізків, проти цього ніхто не те, що б не виступав, а навіть не бачив в цьому чогось ненормального. Працювали діти часто і на полях.